Thursday, August 25, 2011

Shoes Obsession

Hye Hye Hye

Entry kali ni nak cerita pasal obses dengan kasut. Saya rasa bukan saya seoarang saja yang obses dengan kasut. Obses kasut ni bukan saja untuk perempuan, tapi lelaki pun sama.. Betul tak?

Saya memang suka beli kasut, bukan apa, sebab kasut tu comel, cantik. Saya tak pandang harga, janji kasut tu cantik dan selesa pakai even murah pun saya tetap akan beli. Tapi saya jarang pakai kasut, selalu ke mana hala pun saya tetap akan pakai crocs pink kegemaran saya tu. Hehe..

So, saya nak share lah gambar-gambar kasut yang saya ada.


Ni sports shoe saye.. brand nike. pakai sangat jarang. sebab sayang. nak bersukan saya akan pakai sport shoe yang dah tak lawo. hehe.. kasut duk saje kat uia.. tak bawak balik sebab takot akak pinjam. haha..

Kasut favorite.. Converse.. pakai dari tahun 2004.. lunyai dah kasut ni..

Pakai sekali jek.. tak ade brand pun. pastu tinggal jek kat uia.. duk berhabuk bawah katil tuh. hehe

kasut ni selalu jugak pakai. brand playez. sebab senang and sempoi jek.

kasut ni pakai pegi class time ada presentation jek :)

ni first wedges saya, sampai sekarang ada lagi. elok lagi sebab jarang pakai. beli tahun 2008 :p

ni beli kat uptown danau kota jek.. pakai pegi class kadang2..

ni brand murah jek.. vamp.. pakai pun time ada occasion jek.. hehe

kasut ni tak pernah pakai langsung. Mak ngah belikan kat UK :p

sayang giler kasut ni. Angah belikan pure leather ni, pakai time nak pegi court jek. Dari matric nih..

tak pernah pakai jugak yang ni.. brand mod.. murah jek ni.. hehe.. baru beli jek ni. tak tahu nak pakai pegi mana..

Ni sandal gladiator.. tak ada brand jugak.. ni selalu pakai.. dah lunyai.. nak carik lagi la macam ni, selela sangat!

kasut converse saya.. tak pernah pakai.. beli awal tahun haritu.. tinggal kat uia jek ni.. sebab sayang :p

ni kasut futsal saya.. brand nike.. disebabkan saya jarang main, kasut ni dah diwakafkan pada hafeez.. ngeee.. Ganti balik! :p

Kasut tak ada brand juga.. haritu tertinggal kat luar bilik, pastu esok tengok2 dah hilang :(

ni brand nel.. beli tahun lepas.. pakai pegi dinner jek..

kasut murah jek.. tapi sangat tahan.. brand shopaholic.. beli kat times square..

tak pernah pakai juga.. baru jek beli 2 bulan lepas kot..

beli sekali dengan wedges atas tu.. selalu juga pakai.. selesa..:)

Ni kasut climb saya.. pakai dua tiga kali jek kot.. pastu simpan dah. hehe

Ni boot saye.. pakai sekali jek.. pastu simpan.hehe

dalam banyak2 kasut and sandal saya, crocs ni la yang saya akan pakai kemana saja.. love this crocs so damn much..

Ni jek la kot kasut-kasut saya yang still cantik and elok lagi.. Yang lain dah tak cantik, nak uplod dalam ni malu pula rasanya.. Tak ada lah banyak mana pun kan kasut saya. hehe.. saja-saja jek ni nak share.. bosan sangat cuti tak ada buat apa-apa..

So readers, thank you sebab sudi buang masa baca entry saya ni.. Love you guys so much! :)

13 comments:

RERAMA MERAH said...

hahaha~
sama la kita.
ni baru sebut psl nk beli kasut raya mak dah bebel sbb bnyk je kasut yg tak berapa nak pakai.
suka beli je..pastu pakai sekali dua je...ahaks~

nazyha said...

laling..kite kan mmg cmni.. sem dpn kite beli lg k.hehee

fadzlynniza said...

alin suke kasut converse. g class pakai bju kurung ngn converse. heheheh. but now, alin g practical dgn crocs alin pula. yeah! crocs yg selesa. =)

Oldstock said...

Macam Imelda Marcos la pulak... dulu kita pegi sekolah pakai kasut Bata Badminton Master, sampai koyak dan nipis tapaknya baru dpt ganti.

nazyha said...

niza: converse mmg best sgt..thn lame kot.. crocs plak mmg sgt selesa..suke due2 tuhh

nazyha said...

uncle fadhil- hehe.. dulu zamansekolah aah pon mcm tu.. hehe :p

Pink Diva™ said...

Love that crocs too:0

Salam Eidul Fitri Al-Mubarak dear,And Happy 54th Independence Day..

Aizad Hanf said...
This comment has been removed by the author.
Aizad Hanf said...

converse high top ttp terbaik.. hehe

seth syaiful said...

kasut convers yg tali pink tu beli kt mna..cantik..puas cri..xjmpe kasut cm tu

seth syaiful said...

kasut convers yg tali pink tu beli kt mna..cantik..puas cri..xjmpe kasut cm tu

seth syaiful said...

kasut convers yg tali pink tu beli kat mana..puas cri..xjmpe..

seth syaiful said...

kasut convers yg tali pink tu beli kat mana..puas cri..xjmpe..