Tuesday, January 29, 2013

Selamat Pengantin Baru Along + Abang Joe

.: ASSALAMUALAIKUM:.

Fuh, hari ini baru berkesempatan untuk update blog yang dah berkulat ni..
Hujung minggu lepas along kahwin.. Yehaa.. Congrats Along and Abang Joe.. :)
After this turn aah pulak la yek.. Hehehe..

Along and Abang Joe selamat diijabkabulkan pada 26.01.2013 di Masjid Bandar Tasik Puteri Rawang dengan sekali lafaz.

Hantaran Along tak mahal pun, hanya RM8000.. Hantaran 9 dulang dibalas dengan 9 dulang..
Pihak lelaki punya hantaran adalah:

1- Cincin + Gelang tangan
2- Mas kahwin
3- Duit Hantaran
4- Jam tangan + Handphone Samsung Galaxy SII
5- Tafsir Al-Quran
6- Telekung
7- Cupcakes
8- Sireh Junjung
9- Buah-buahan

Pihak perempuan membalas dengan:

1- Cincin
2- Sireh
3- Kemeja
4- Jam tangan
5- Al-Quran
6- Coklat
7- Set wallet
8- Cupcakes
9- Handphone Samsung Galaxy SII

Jom kita tengok gambar-gambar yang ditangkap oleh saya.. Hehe.. Amatur jek ok :)

 Pelamin Raja Sehari..

 Before Along naik, biar saya rasmikan dulu. Hehe :)

Sesi pembatalan Air sembahyang

Abang Joe Malu-malu nak kiss dahi Along. After kena paksa baru kiss. Sweet :)

Tol.. Tol.. Tol.. Ni adat orang johor, time nak naik pelamin jek mesti kena tol.. Kesian.. :p

Masa potong kek.. Sesi suap menyuap..

Along suap suaminya.. :)

Masa bersanding.. Saya merenjis Along..

Ni video pengantin berjalan ke pelamin.. Tol!!! Caption tak nampak.. Kalau nak tengok yg full screen, click la you tube yek..

So, itu jek buat masa ni.. Terima kasih kami ucapkan kepada tetamu yang sudi meraikan dan memeriahkan majlis haritu.. Tahniah sekali lagi Along dan Abang Joe.. :)

2 comments:

Athirah Petani Pintar said...

adat org johor yek yg kena tol -tol tu? pehhh.. kena bagi duit sungguh la?

Nazyha said...

Athirah: Ye saye.. haah.. bagik duit dlm sampul.. terpulang la nak bagik berapa.. makin dekat tol dengan pelamin, makin tggi bayaran tol nye.. :p